29 januari 2016

OM FÖREKOMST AV SULFIT I JORDGUBBAR ART NR 457952 OCH 251107 MED BÄST FÖRE 31.03.2017

Vad har inträffat?
Analyser har visat att konfektyret Jordgubbar innehåller 12 mg Sulfit per kg vilket är något mer än de 10mg/kg som är gränsen för att förekomst ska deklareras.

Vad gäller avseende Sulfit?
Sulfit är ett erkänt allergen som Livsmedelsverket skriver följande om:

Allergiska reaktioner / Doser

Det finns inga belägg för att livsmedel med låga halter av sulfit har orsakat överkänslighetsreaktioner. Med låga halter menas lägre än 10 mg/kg. Däremot bör sulfitkänsliga astmatiker undvika livsmedel som innehåller mer än 100 mg/kg.<10mg/kg; deklaration behövs inte

>10mg/kg ska deklareras

Gräns för Sulfit i livsmedel är 40mg/kg

Dock; sulfitkänsliga astmatiker ska undvika livsmedel som innehåller mer än 100 mg/kg.

Vad händer nu?
Leverantören av detta konfektyr fortsätter med kontrollprogram för att Sulfit inte ska förekomma över gränsen 10mg/kg. Tillverkaren har också bytt riskråvaran för sulfit till en ny råvara med mindre risk för sulfit vilket i princip utesluter att händelsen ska upprepas.

Ytterligare info
Konsumenter kan i vanlig ordning kontakta Candykings konsumentkontakt 08-795 03 00

11 december 2015

Alla Dina Favoriter

Favoriter till din favorit, en välinvesterad muta, en julklapp i april, en morsdagpresent på Fars Dag eller bara något gott att inte bjuda på.
Vad du än vill ha, när, hur och till vem – det vet du bäst.
Vi lägger oss inte i, det är det som är hela poängen.
Du vet bäst vad du ska plocka, vi ser till att det finns tillgängligt.

Nu finns årets finaste presentask ute i butikerna. Vi kallar den Alla Dina Favoriter.

 

15 oktober 2015

Nya kompisar hos Karamellkungen

Nu finns det en mängd nya kompisar att köpa i Karamellkungens butiker! Vad sägs om Kungens Mustasch eller Klassiker från BonBon. Visst har du saknat Måsskitar, Kloakslam och Rutten Fisk i godishyllan!

Vi ses!

04 februari 2014

30 år av magiska stunder

I år är det 30 år sedan Karamellkungen startade sin kamp för valfrihet och smakglädje. Allt började i en butik i Stockholm 1984 och idag finns vår färgglada kung på mer än 10 000 butiker runt om i Europa. Sammanlagt har över en miljard godispåsar skapat magiska stunder för miljontals människor.

Vi på Karamellkungen vill fira dessa stunder tillsammans med alla godisälskare och se tillbaka på allt som hänt under dessa år. Håll utkik i våra butiker, på karamellkungen.se, Facebook och Instagram för mängder av skojiga upptåg och tillbakablickar.

21 november 2013

Nya, smakfulla sajter

För att göra det enklare för både våra konsumenter, kunder och investerare att hitta vad de söker har vi gjort ny design på samtliga Candykings sajter. Att de blev finare också ser vi som en bonus.